dinsdag 4 februari 2014

Realiseer uw groeiambities op de Hannover Messe 2014, beursdeelname in combinatie met matchmaking!

Heeft uw bedrijf internationale ambities? Bezoek dan op 8, 9 of 10 april 2014 de Hannover Messe. Op deze beurs kunt u in contact te komen met een internationaal netwerk van bedrijven en kennisinstellingen om uzelf internationaal onder de aandacht te brengen. Oost NV, de KvK en de VMO ondersteunen u hier graag bij.

Van 7 tot en met 11 april 2014 vindt in Hannover de grootste technologiebeurs ter wereld plaats. Deze Hannover Messe trekt ieder jaar ruim 220.000 bezoekers uit meer dan 90 landen. De beurs heeft een ongekende internationale uitstraling niet alleen richting het Duitse bedrijfsleven maar ook naar de internationale media, vakpers en politici.
Ieder jaar kiest de Hannover Messe een partnerland dat extra in de spotlights staat. In 2014 is dat Nederland. Nederland is daarom prominent aanwezig op de beursvloer en in alle activiteiten op de grootste technologiebeurs ter wereld, onder het motto

Global Challenges, Dutch Solutions

Bezoek de Hannover Messe en voer matchmakingsgesprekken.
De Kamer van Koophandel biedt in samenwerking met diverse landelijke en regionale partijen u de mogelijkheid om gericht nieuwe contacten op te doen tijdens uw bezoek aan de Hannover Messe op 8, 9 of 10 april 2014.
De matchmaking wordt georganiseerd door het Enterprise Europe Network en heeft deelnemers uit diverse landen.

Wat kunt u concreet van ons verwachten?
- Een dagkaart om de beurs te bezoeken,
- Identificeer partners via Technology Cooperation Days en maak individuele afspraken voor samenwerking,
- Mogelijkheid tot een individuele “guided tour” om geselecteerde Duitse standhouders te ontmoeten,
- 1 op 1 gesprekken op het beursterrein,
- Introductie bij voor u relevante netwerken,
- Diverse presentaties en netwerkrecepties onder andere Horizon 2020

Voorbereiding
Om uw bezoek zo succesvol mogelijk te maken plannen wij graag een kort gesprek in bij uw bedrijf om uw wensen te inventariseren en de mogelijkheden te schetsen. Vervolgens begeleiden we u bij uw voorbereidingen voor de beurs. Uiteraard zijn wij ook aanwezig op de beurs om u ook ter plaatse van dienst te zijn.

Wat kan de Hannover Messe u opleveren?
- Business/technology leads voor uw bedrijf
- Toegang tot internationale markten
- Podium voor uw innovaties
- Ontmoetingen met decisionmakers uit verschillende sectoren
- Netwerkmogelijkheden met internationaal opererende bedrijven en onderzoeksinstellingen

Speciaal voor bedrijven uit Overijssel:
Door een bijdrage van de provincie Overijssel is deelname aan de matchmaking voor de eerste 10 bedrijven uit Overijssel kosteloos voor een onbeperkt aantal afspraken. Voertaal tijdens deze afspraken is Engels. U ontvangt voorafgaand aan uw bezoek per mail een agenda met daarop uw afspraken, locatie en tijden.

Hoe kan ik effectief matchmaking organiseren:
Voor bedrijven en organisatie die deelnemen aan de matchmaking tijdens de Hannover Messe zal een kennismakingsbijeenkomst worden georganiseerd waarbij het matchmakingsproces aan u wordt uitgelegd, hoe u zich het beste kunt presenteren en hoe u andere bedrijven uitnodigt voor een gesprek. Tevens is er de gelegenheid om na afloop uw profiel voor de matchmaking op te stellen. U ontvangt hierover verdere informatie per mail na aanmelding of belangstellingsregistratie

Graag maken wij een afspraak met u om uw internationale ambities nader te bespreken en samen te bepalen hoe de Hannover Messe u kan helpen uw ambities te realiseren.

Gelderland en Overijssel: remco.lucassen@oostnv.nl telefoon 06-20132531 en olaf.ter.haar@kvk.nl telefoon 06-51627373
N-Holland, Flevoland en Utrecht: dries.stoel@kvk.nl,

N-brabant en Limburg: rim.stroeks@kvk.nl en alain.dirven@kvk.nl
Friesland, Groningen en Drenthe: dirkjan.hummel@kvk.nl

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy