donderdag 19 mei 2016

„Samen innovatiever worden“ Duitse en Nederlandse ondernemers in Rijn-Maas-Noord gebied

Bron: Zenit - Mulheim a.D. Ruhr


Een nieuw Duits-Nederlands project voor de grensregio Rijn-Maas-Noord: „Hightech Systems & Materials“ met als doel het het realiseren van doelgerichte grensoverschrijdende samenwerkingsverbanden tussen Duitse en Nederlandse ondernemingen en het stimuleren van innovatieve krachten in de regio Rijn-Maas-Noord is onlangs gestart door Zenit in Mulheim a.D. Ruhr.
De betrokken kleine en middelgrote bedrijven in de regio Rijn-Maas-Noord profiteren dubbel en dwars van dit project dat in een aantal stappen wordt uitgevoerd. Deze stappen zijn;
  1. We beginnen met een sterkte-zwakteanalyse, zodat op basis hiervan een strategie kan worden bepaald,
  2. vervolgens gaan de adviseurs op zoek naar een geschikte samenwerkingspartner, die de expertise aanvult,
  3. Ten slotte begeleiden de adviseurs de nieuwe partners in workshops om de juiste inspiratie voor innovatieve producten te vinden.
Het idee: Het betreden van een nieuwe, buitenlandse markt met een nieuw innovatief product is met een partner die de weg op deze markt al kent makkelijker.

Wie mag deelnemen?
Het project richt zich op  het Midden- en Kleinbedrijf uit de regio Rijn-Maas-Noord en specifiek op de volgende drie branches:
  1. Machine- en apparatenbouw / productietechniek
  2. Nieuwe functionele grondstoffen
  3. Fotonica / Nano-elektronica

Het werkgebied van dit project
Het werkgebied van dit project is de Euregio Rijn-Maas-Noord. In het Nederlandse deel van de Euregio zijn dat de gemeenten Beesel, Bergen, Echt-Susteren, Gennep, Horst aan de Maas, Leudal, Peel en Maas, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond, Venlo en Venray.
Aan Duitse kant gaat het naast de steden Düsseldorf, Mönchengladbach en Krefeld om de Kreis Viersen, de Rhein-Kreis Neuss, het zuidelijke deel van de Kreis Kleve en de gemeenten Wassenberg en Wegberg.

Deelname en kosten
De deelname is kosteloos. De ondernemingen besteden alleen tijd aan de stimulering van het samenwerkingsverband en de deelname aan grensoverschrijdende innovatieve workshops.

De opdrachtgevers
Het project wordt in opdracht van de Euregio Rijn-Maas-Noord door het centrum voor innovatie en techniek ZENIT GmbH in Mülheim an der Ruhr en het Mikrocentrum in Eindhoven uitgevoerd.

Uw aanspreekpunten voor verdere informatie
Dhr. Michiel Beerens van mikrocentrum, telefoon: +31 (0) 40- 296 9922; E-Mail: m.beerens@mikrocentrum.nl
Dhr. Benno Weißner van Zenit GmbH, telefoon +49 49 - (0) 208 30004-59; E-Mail BW@zenit.de
Mevr. Karina Holtkamp van Zenit GmbH, telefoon +49 (0) 208 30004-36 E-Mail KH@zenit.de


Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy